Eşti aici

De ce angajații Companiei publice de televiziune și radio GRT au rămas fără salarii?

09 Iulie 2019
891 de afişări
Administrația Companiei publice de televiziune și radio GRT susține că nu-și poate onora obligațiunile salariale, pentru luna mai curent, din cauza că nu a primit transferurile financiare de la Comitetul Executiv. Bașcana realeasă al Găgăuziei, Irina Vlah, susține că, de fapt, GRT ar fi primit suficiente transferuri pentru a putea plăti salariile angajaților.

Angajații Companiei publice de televiziune și radio GRT din Comrat au solicitat și implicarea Adunării Populare în soluționarea acestei probleme.

Redacția postului de televiziune GRT a publicat, pe data de 8 iulie, un reportaj în care se menționa că activează de doi luni fără bani. Directorul interimar al companiei publice de televiziune GRT, Vitali Gaidarji, susține că de vină ar fi Comitetul Executiv al Găgăuziei, care ultima dată ar fi transferat bani pentru salarii în luna mai. Gaidarji susține că din aceste resurse financiare au fost efectuate plățile pentru salariile angajaților pentru luna aprilie.

Vitali Gaidarji a adăugat că în prezent este în așteptarea unui răspuns din partea direcției finanțe pentru a se adresa în instanță în vederea obținerii sumei restante.

Bașcana Irina Vlah în cadrul emisiunii radio GRT, din 9 iulie, la întrebarea moderatoarei cu privire la aceata problemă, a menționat că transferurile către GRT au fost efectuate în proporție de 50%, până la data de 1 iulie, iar angajații ar fi trebuit să primească salariile pentru luna iunie. În acest sens, Irina Vlah a anunțat că a solicitat Adunării Populare să examineze raportul cu privire la activitatea Consiliului de Supraveghere al GRT și a modului în care a fost gestionat fondul salarial de către administrația companiei publice GRT.

Adunarea Populară din Găgăuzia a recepționat, la rândul ei, pe 9 iulie, plângerea colectivă a angajaților companiei publice de televiziune și radio GRT cu privire la întârzierea plății salariilor.  Angajații GRT au solicitat ca AP, în calitate de fondator al companiei GRT, să soluționeze problema restanțelor salariale din mai 2019.

Președintele AP, Vladimir Kîssa, a direcționat acesta solicitare comisiei de profil, care va examina problema la următoarele ședințe.

În cadrul companiei GRT activează 56 de persoane.

Sursa Foto: gagauzinfo.md