Eşti aici

Un nou post de televiziune,TV Look, a obținut licență de emisie și promite să difuzeze prioritar știri pozitive

01 August 2019
1647 de afişări
Pe piața media ar putea apărea un nou post de televiziune – TV Look. Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au aprobat joi, 1 august, cu cinci voturi pro și trei împotrivă, cererea de eliberare a licenței de emisie pentru acest furnizor de servicii media, care aparține Companiei Media Production TV.

Ella Grițenco, fondatoarea și administratoarea postului, a comunicat pentru Media-azi.md că TV Look intenționează să transmită în mare parte știri pozitive. „Ideea de lansare a postului mi-a apărut de mai demult. Mai ales, în contextul în care ceea ce apare la televizor te apasă cu energia sa negativă. Și m-am gândit, oare de ce să nu difuzăm și ceva mai pozitiv? Iar când a apărut copilul, m-am gândit la acest lucru și mai mult”.

Potrivit administratoarei, pe post nu va apărea doar content distractiv, dar se va menține tonalitatea pozitivă. „Eu consider că trebuie să fii neutru și atunci informația va fi obiectivă”, susține Ella Grițenco. Aceasta mai spune că politica redacțională a postului va fi una echidistantă.

TV Look va apărea în format generalist, urmând să difuzeze 56 procente din programele audiovizuale locale, 51% - opere audiovizuale europene și 11 procente  de programe retransmise, preluate sau achiziționate din afara țării (filme din Federația Rusă). Postul va transmite programe informativ-analitice (34%), educaționale (14%), filme (40%) și alte  tipuri de emisiuni.

Fondatoarea postului afirmă că va angaja aproximativ 20 de persoane, iar postul va fi lansat în următoarele șase luni.

Compania Media Production TV a fost înregistrată pe 20 iunie curent. Ella Grițenco a precizat că banii pentru televiziune i-a adunat din ceea ce a moștenit și din ce a câștigat peste hotare și își propune să-și recupereze cheltuielile aproximativ în patru ani.

Ea are studii în domeniul managementului administrativ, științe politice și limba engleză. Anterior, a activat ca freelancer pe Internet.