Eşti aici

Media-holdingul lui Plahotniuc ar figura în raportul KROLL 2 ca beneficiar în furtul miliardului. GMG respinge acuzațiile

20 Septembrie 2019
1396 de afişări
Mai multe companii din media-holdingul afiliat ex-liderului Partidului Democrat  Vlad Plahotniuc, printre care și Prime TV,  ar figura în raportul Kroll II, potrivit declarațiilor deputatului Blocului ACUM, Alexandru Slusari, făcute vineri, 20 septembrie, în cadrul unui briefing de presă organizat la Parlament. General Media Group (GMG), care adminsitrează PRIME TV, respinge acuzațiile și amenință cu chemarea în judecată a tuturor celor care lansează „atacuri nejustificate” la adresa companiei.

Președintele Comisiei de anchetă a Parlamentului pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, deputatul Blocului ACUM Alexandru Slusari, a comunicat, în cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, că toți membrii comisiei au recepționat, vineri, 20 septembrie, Raportul Kroll II de la Banca Națională (BNM).  

„Prime Management, OTIV Prime, Prime TV și Gemenii, sunt câteva dintre companiile care-i aparțin lui Plahotniuc și figurează în raportul Kroll 2”, a declarat Alexandru Slusari.

Printre beneficiari, a adăugat Slusari, mai figurează fostul proprietar al televiziunii TV7 Chiril Lucinschi, precum și directorul Agenției de știri Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc. Reamintim că ultimul a fost recent audiat de către procurori și este învinuit de escrocherie și implicare în furtul miliardului prin structurile politicianului Ilan Șor. Potrivit ultimelor informații apărute în presă, Vladimir Novosadiuc ar fi demisionat (sursa:newsmaker.md).

Printr-un comunicat de presă, General Media Group (GMG), care aparține  OTIV PRIME MEDIA B.V.,  susține că posturile de televiziune Prime și Publika „nu au nicio legătură, directă sau indirectă, cu companiile vehiculate de către deputatul Alexandru Slusari”.

În comunicatul GMG se menționează că toate operațiunile companiei sunt transparente și asocierea lor cu banii furați face parte dintr-o campanie de dezinformare. „Precizăm că ne vom rezerva dreptul legal de a-i acționa în judecată pe toți cei care lansează astfel de acuzații nefondate, atacuri nejustificate și acțiuni de denigrare la adresa posturilor noastre de televiziune și a jurnaliștilor noștri. De asemenea, vom cere direct de la cei pe care îi vom chema în instanță recuperarea tuturor prejudiciilor financiare ce vor fi calculate în urma daunelor de imagine provocate”, se mai spune în comunicat.

Menționăm că anterior liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a publicat pe rețelele de socializare părțea a 2-a din raportul Kroll, care includea și o listă a companiilor ce ar fi beneficiat de miliardul furat. Printre acestea erau și companiile, care au afiliere sau aparțin fostului președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc.