Eşti aici

Scandal la CA: Dragoș Vicol a suspendat ședința, după ce un membru și-a dat demisia, iar alți membri au cerut alegerea unui nou președinte

11 Octombrie 2019
1409 afişări
Membra Consiliului Audiovizualului (CA) Veronica Cojocaru a anunțat, în cadrul ședinței din 11 octombrie, că își depune mandatul, începând cu data de 15 octombrie.  Aceasta și-a motivat decizia prin faptul că președintele CA Dragoș Vicol ar gestiona prost activitatea Consiliului. În cadrul aceleiași ședințe, membrul CA Corneliu Mihalache a propus să fie ales un alt președinte al CA, însă Vicol a refuzat să pună la vot propunerea și a suspendat ședința.

„Având în vedere managementul prost asigurat de președintele CA, gestionarea inadecvată a acestei instituții, care ignoră cu desăvârșire interesul public (...) și a degradat la un nivel sub orice critică (...) nu doresc să fiu asociată cu toate ilegalitățile care se fac aici în ultimul timp. Am decis să-mi depun demisia începând cu data de 15 octombrie 2019”, a declarat Veronica Cojocaru.

În cadrul ședinței, membrul CA Corneliu Mihalache a afirmat că a venit timpul să fie ales un nou președinte al Consiliului pentru că actuala componență a CA nu l-a votat pe Dragoș Vicol. Intenția lui Mihalache a fost verbal susținută de către membrele CA Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui. Cojocaru a precizat că, potrivit Codului de servicii media audiovizuale, trei membri ai CA sunt în drept să demareze procedura de votare a conducerii Consiliului.

Dragoș Vicol a refuzat să pună la vot această propunere și a anunțat că va sesiza Comisia parlamentară pentru mass-media. Acesta a suspendat ședința, fără să pună la vot propunerile suplimentare cu privire la sesizările membrelor CA Cojocaru și Guțuțui, care solicitau monitorizarea în campania electorală a 11 posturi de televiziune, și nu doar a celor 4, cu frecvență națională.

Anterior, membra CA Dorina Curnic a demisionat din calitatea de membră a Consiliului Audiovizualului pe motiv că nu putea să-și desfășoare activitatea în conformitate cu convingerile personale. Ea s-a arătat nemulțumită de decizia CA privind propunerea de demitere in corpore a Consiliului de Supraveghere al Companiei publice Teleradio Moldova și din cauza managementului defectuos al CA.