Eşti aici

Cine vine la Forumul Mass-Media 2019? Andrius Tapinas, jurnalistul-legendă din Lituania

18 Octombrie 2019
643 de afişări
Un sondaj de opinie desfășurat în anul 2018 în Lituania a arătat că lituanienii îl consideră cel mai influent jurnalist din țară, cu toate că elitele politice nu îl văd cu ochi buni. Acum trei ani, el a lansat televiziunea prin Internet Laisves TV (Libertatea TV), care în scurt timp a devenit proiectul mediatic nr. 1 din țară. Andrius Tapinas, unul din cei mai cunoscuți și respectați jurnaliști din Lituania, vine la Forumul Mass-Media 2019 care va avea loc la Chișinău la 4-5 noiembrie 2019, să povestească cum a creat o televiziune de succes, finanțată de public.

Andrius Tapinas este jurnalist, scriitor, producător și prezentator TV. A lucrat anterior la radiodifuzorul public national LRT, unde a moderat dezbateri politice. În 2016 a lansat prima televiziune independentă prin Internet din Lituania care răspunde standardelor jurnalismului etic și este sponsorizată de publicul spectator. Misiunea Laisves TV este prezentarea problemelor sociale de o manieră atractivă și stimularea tinerilor să fie mândri de țara și de munca lor. Televiziunea produce mai multe emisiuni cu tematică diferită, cel mai popular fiind programul „Laikykitės ten” (în traducere – „Țineți-vă acolo”), unde Tapinas apare ca un observator al principalelor evenimente din Lituania, glumește și critică politicienii și oficialii guvernamentali. O anumită perioadă, acest talk-show a avut și o versiune în limba rusă – «Держитесь там!».

Totodată, Andrius și echipa lui fac investigații jurnalistice și organizează diverse proiecte și evenimente de amploare în regiunile Lituaniei, la care participă politicienii și personalitățile publice din țară.

Înregistrarea prealabilă obligatorie pentru doritorii de a participa la Forumul Mass-Media 2019 este deschisă pe pagina web www.mediaforum.md/event/2019 până pe 25 octombrie 2019. În baza înregistrării prealabile, organizatorii vor selecta până la 150 de participanți. Lista participanților selectați va fi publicată cu cinci zile înainte de Forum.

Forumul Mass-Media este organizat anual de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL). Desfăşurarea Forumului mass-media 2019 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania), DW Akademie (Germania), UN Women Moldova și Ambasada Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.