Eşti aici

CA a respins sesizarea conducerii Apă-Canal Nisporeni împotriva Albasat TV

25 Februarie 2020
2765 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a respins, în ședința din 25 februarie, sesizarea prin care Apă-Canal Nisporeni a cerut sancționarea postului local Albasat TV. Funcționarii s-au plâns că jurnaliștii ar fi difuzat informații greșite despre majorarea tarifelor. De cealaltă parte, redacția postului de televiziune consideră că a reflectat corect subiectul. 

Membrii CA au respins cu unanimitate de voturi sesizarea lui Ion Gangan, directorul Apă-Canal Nisporeni, care s-a adresat Consiliului cu solicitarea ca Albasat TV să prezinte scuze publice după difuzarea unui reportaj despre majorarea tarifelor la apă și canalizare. Gangan s-a arătat nemulțumit de modul în care a fost redactat materialul și a solicitat dezmințirea „informației eronate și defăimătoare aduse operatorului de servicii”.

Tarife mai mari la apă și canalizare, la Nisporeni. Reportajul Albsat TV.

Reprezentantul Albasat TV, Efim Bardan, le-a argumentat membrilor CA că jurnaliștii instituției au reflectat corect subiectul și că în reportaj apar toate părțile vizate.

Revoltat, Ion Gangan a declarat că se va adresa în instanța de judecată. Contactat de Media Azi, juristul instituției, Ion Arseni, nu s-a arătat la fel de convins de acest fapt, precizând că urmează să ia o decizie pe acest caz. 

Anterior, mai multe organizații neguvernamentale de media, printre care și Centrul pentru Jurnalism Independent, au condamnat acțiunile de amenințare a echipei Albasat TV, în special a jurnalistei Eugenia Sârbu, exercitate de către Ion Gangan, precum și de Ion Arseni. Potrivit jurnalistei, după difuzarea reportajului ea a fost telefonată de Ion Gangan, iar ulterior ultimul i-ar fi telefonat soacrei, vorbindu-i despre nemulțumirile sale. De asemenea Ion Arseni a vizitat redacția și i-a amenințat cu o eventuală adresare în instanță. Ion Gangan a respins acuzațiile, iar Arseni a afirmat că a ajuns în redacție pentru a plăti abonamentul de utilizare a serviciilor și că a vorbit inclusiv despre reportajul menționat.

Sursa foto: Albasat TV