Eşti aici

Dosarul interceptărilor: Procuratura Anticorupție a refuzat să pornească urmărirea penală în baza demersului lui Chiril Moțpan

13 Martie 2020
1534 de afişări
Procuratura Anticorupție (PA) a emis pe 5 martie ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale în baza demersului deputatului Chiril Moțpan cu privire la presupusa interceptare a mai multor jurnaliști, persoane publice și reprezentanți ai societății civile. Într-un răspuns oficial pentru Media Azi procurorii susțin că faptele din demers nu au fost confirmate.

Procurorul Ion Munteanu precizează în document că în demersul ex-președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Chiril Moțpan, se solicita „verificarea legalității aplicării măsurilor speciale de investigații întreprinse în perioada 2015-2019, într-un mod ilegal, în privința unor persoane publice, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile la indicația ex-șefului adjunct al IGP Gheorhe Cavcaliuc”.

În urma examinării procesului penal, „faptele indicate în demers nu au fost confirmate”, se spune în scrisoarea PA.

Anterior, Procuratura Generală a anunțat că procurorii au inițiat cinci cauze penale și trei procese penale pe faptul interceptării ilegale a telefoanelor mai multor jurnaliști, politicieni și alte persoane publice, de către oamenii legii, în perioada 2017-2019. Potrivit PG, în dosare figurează trei procurori și cinci ofițeri de investigație, inclusiv un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP.