Eşti aici

#Covid-19. Pe timp de pandemie, traficul de Internet în Republica Moldova a crescut cu aproape 30%

30 Martie 2020
949 de afişări
Între 9-23 martie, volumul traficului de Internet a crescut aproape cu 30% față de perioada similară a anului precedent. În total, utilizatorii din Moldova au consumat circa 41 de milioane de gigabyte (Gb), potrivit  Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI). Perioada de monitorizare coincide cu debutul pandemiei de Covid-19 în țara noastră, după ce primul caz de infectare a fost confirmat pe 7 martie.

Potrivit comunicatului de presă al ANRCETI, volumul traficului de Internet la puncte fixe în rețelele celor mai importanți furnizori (Starnet, Arax, Moldtelecom, Orange) a atins cifra de 35,5 milioane de Gb, sau cu 28,1% mai mult decât în aceeași perioada de referință a anului trecut. Și companiile mobile (Orange, Moldtelecom și Moldcell) au înregistrat o creștere similară a traficului de Internet. Volumul traficului de Internet în perioada monitorizată a constituit circa 5,6 milioane Gb, ceea ce este cu 28,5% mai mult decât volumul mediu de trafic generat în perioada similară a anului 2019.

Agenția susține că, în pofida volumului mare de trafic, infrastructura furnizorilor a rezistat, fiind asigurate în continuare servicii conforme calității stabilite în licențe. 

Anterior, într-un interviu pentru Media Azi, reprezentanții site-urilor tv8.md și esp.md au menționat că audiența portalurilor a crescut semnificativ în perioada epidemiei.

Sursa foto: rootear.com