Eşti aici

Circa 10 mii de abonați din regiunea transnistreană riscă să rămână fără Internet și televiziune după ce unui furnizor local i-a fost sistată licența

29 Aprilie 2020
1203 afişări
Compania privată LinkService și unicul concurent al monopolistului InterDnestrCom pe piața comunicațiilor electronice din regiunea transnistreană a rămas fără licență în urma unei decizii emise pe 28 aprilie de o instanță de la Tiraspol, scrie Radio Europa Liberă. Operatorul de internet și cablu TV are circa 10 mii de abonați în orașul Tighina (Bender) și satele învecinate.

Potrivit sursei, instanța de la Tiraspol a respins o contestație depusă anterior de companie împotriva serviciului de comunicații din cadrul administrației regiunii transnistreane, după ce instituția a decis retragerea licenței companiei LinkService în luna decembrie anul trecut. 

Potrivit  hotărârii de judecată, firma urma să oprească furnizarea serviciilor de Internet și cablu TV în seara zilei de marți, 28 aprilie. Fondatoarea LinkService, Larisa Tarasova, a explicat pe pagina personală de Facebook că totul a început de la un control efectuat de serviciul de comunicații în 2019, în urma căruia s-ar fi depistat anumite neajunsuri și a fost dispusă înlăturarea lor „într-un termen restrâns”. Ea consideră că autoritatea din autoproclamata regiune ar fi executat anumite ordine pentru ca întreprinderea să fie lipsită de licență. 

Tarasova susține că, în cadrul unei întâlniri neoficiale, șeful serviciului de comunicații, Vladimir Beleaev, ar fi asigurat-o că întreprinderea nu va fi lipsită de licență și că ei nu urmăresc acest scop. Ulterior, compania ar fi demontat liniile de conexiune problematice pentru anumiți abonați, însă serviciul de comunicații a considerat că și acest lucru a fost făcut cu încălcări și a dispus sistarea licenței.

Larisa Tarasova consideră că sistarea licenței din cauza unor motive formale, dar nu „legale” demonstrează „faptul monopolizării totale a pieței de telecomunicații”.

Șeful serviciului de comunicații nu a răspuns la apelurile telefonice ale Media Azi pentru a comenta învinuirile.

Între timp, LinkService a anunțat că o nouă decizie a serviciului de comunicații din stânga Nistrului a parvenit spre sfârșitul zilei de 28 aprilie. Potrivit documentului, providerului i s-a permis să furnizeze în continuare servicii până la încheierea stării de urgență.

Sursa foto: Oleh Dovhal