Potrivit consilierului în comunicare în cadrul ministerului, Cristina Stratulat, la conferință au participat 20 de jurnaliști care au reușit să adreseze câte două întrebări fiecare privind evoluția pandemiei de Covid-19 în țară, dar și pe marginea altor probleme din domeniul medical. Totodată, jurnaliștii au putut să ceară și precizări, după răspunsurile primite.
Conferința a durat circa două ore și jumătate. La eveniment au fost prezenți mai mulți funcționari din Sănătate.
„Vom continua să organizăm astfel de conferințe săptămânal. Nu promitem că vor fi de aceeași durată. Vom veni cu analize săptămânale a situației epidemiologice, inclusiv vom avea posibilitatea să venim cu răspunsurile pe care le adresează presa. Știm că multe televiziuni care în așteptarea prezenței noastre la emisiuni în baza invitațiilor pe care ni le-au făcut. Anume din cauza situației de criză, din insuficiență de timp, vreau să vă menționez că nu am avut posibilitatea să onorez aceste invitații, dar pe măsura posibilităților, în dependență de situație, ne vom strădui să valorificăm aceste invitații ca să venim cu informații din prima sursă”, a promis ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.
Conferința a fost organizată după apelurile repetate venite din partea celulei de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent. Inițial, o solicitare comună la adresa ministerului a fost expediată pe 13 aprilie, fiind semnată de 25 de organizații și instituții media. Urmare a cererii, Ministerul s-a angajat să organizeze conferințe în format extins o dată pe săptămână, fapt care nu s-a întâmplat. Ulterior, celula de criză a jurnaliștilor a expediat încă un apel în care a cerut instituției să-și respecte angajamentul asumat în raport cu mass-media.
Sursa foto: captură privesc.eu