Eşti aici

Magic FM a devenit Russkii Hit. CA a aprobat schimbarea denumirii postului radio

14 Mai 2020
1564 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat în cadrul ședinței din 14 mai schimbarea denumirii postului radio Magic FM în Russkii Hit. Solicitarea radiodifuzorului a fost aprobată cu majoritatea membrilor CA  - cinci voturi pro și unul împotrivă.

Formatul postului este unul muzical-distractiv. Potrivit structurii programelor după sursa de proveniență, producția proprie va constitui 79,4% din volumul total de emisie, iar programele achiziționate de la postul radio Russkii Hit din Federația Rusă – 8,93%.

Membrul CA Corneliu Mihalache, care a votat împotriva solicitării Magic FM, a cerut suplimentar și monitorizarea postului radio. El și-a motivat decizia prin faptul că nu i-a plăcut denumirea „Russkii Hit”, dar  și pentru a stopa practica furnizorilor media autohtoni de a importa denumirile unor radiodifuzori din alte țări.

Colega sa, Lidia Viziru, a menționat că, cel mai probabil, compania a dorit să facă un rebranding pentru a supraviețui pe piață, iar președintele Consiliului, Dragoș Vicol, a adăugat că nu există temei legal de a interzice întreprinderii să nu utilizeze această denumire.

Compania Leberadio, deținătoarea licenței de emisie pentru Magic FM, aparține Nadejdei Batoi. Soțul acesteia, Victor Batoi, este proprietarul unui alt post de radio – Love Radio.

Postul de radio Ruskii HIT din Federația Rusă face parte din holdingul media Krutoy Media, care mai include și Love Radio, Radio Dacha (Радио Дача), Taxi FM (Такси FM), Vostoc (Восток FM) și Vesna FM (Весна FM). Director general al Krutoy Media este Iulia Golubeva. Delovoi Peterburg scria în 2013 că majoritatea activelor holdingului Krutoy Media le-a cumpărat omul de afaceri din Rusia Mihail Guțeriev, iar o parte mai mică îi aparțin compozitorului Igor Krutoi.