Eşti aici

ANRCETI: Numărul abonaților la servicii TV prin Internet contra plată a crescut în primul trimestru al anului

19 Iunie 2020
765 de afişări
Numărul total al abonaților la servicii de televiziune (TV) contra plată a crescut cu 3,4% în primele trei luni ale anului și a ajuns la peste 346 de mii, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice (ANRCETI). De asemenea, a crescut și volumul total al vânzărilor pe această piață.

Potrivit ANRCETI, creșterea se datorează sporirii cu 8,6% a numărului de abonați ai serviciilor IPTV (Internet Protocol Television), însumând 196 de mii. Ponderea abonaților conectați prin cablu coaxial a scăzut cu 2,7% și au constituit 150,7 mii. Aceleași date arată că 74,6% din abonați au avut acces la semnal în format digital, iar 25,4% – în format analogic.

Conform datelor raportate autorității de către 46 de furnizori activi de servicii TV contra plată, volumul total al vânzărilor realizate din serviciile TV contra plată a crescut cu 10,9%, comparativ cu perioada similară a anului 2019. Creșterea a fost determinată de majorarea veniturilor realizate din vânzarea serviciilor IPTV, care au crescut cu 45,4% (30,6 milioane lei), în timp ce veniturile obținute din serviciile TV prin cablu coaxial au scăzut cu 24,5% (15,4 milioane lei).

Cei mai mari furnizori de servicii TV contra plată pe piață, în funcție de cifra de afaceri, sunt Moldtelecom - 33%, TV BOX (partener StarNet) – 31,1% și Orange Moldova – 6,2%. Cota cumulativă de piață a celorlalți furnizori în debutul anului a fost de 29,8%.