Eşti aici

BATI: Noutățile au fost în topul informațiilor căutate de moldoveni pe Internet în 2020

20 Ianuarie 2021
942 de afişări
Știrile se numără printre cele mai căutate tipuri de informație pe Internet de către cetățenii Republicii Moldova, potrivit studiului privind audiența online al Biroului de Audit al Tirajului și Internetului (BATI). Anul trecut, cei mai mulți moldoveni le-au căutat și accesat de pe telefonul mobil.

Potrivit datelor BATI, 1,13 milioane de moldoveni au accesat anul trecut zilnic calculatorul pentru a naviga pe Internet. Și mai mulți sunt cei care au navigat zilnic în mediul online de pe un dispozitiv mobil – 1,5 milioane de oameni.

Cifrele arată că internauții au accesat cel mai mult Internetul pentru a se informa din știri  – în total, circa 608.000 de persoane. Urmează informații despre studii, dezvoltare personală, subiecte culinare, sănătate, cultură.

Totodată, majoritatea utilizatorilor care au accesat știri  au preferat să o facă de pe telefonul mobil – 455.000 de persoane sau aproape 75% din numărul total al persoanelor care navighează preponderent pentru știri. 

Conform datelor, 41% dintre utilizatorii de Internet în Moldova  (calculator și mobil) sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani (41%), urmați de categoria 31-50 de ani (37%). Cei de peste 51 de ani navighează mai puțin în online (20%).  

Cea mai mare parte a utilizatorilor de Internet de pe telefonul mobil sunt studenții și elevii, urmați de specialiști și manageri din diferite domenii. Totodată, ceva mai mult de jumătate dintre cei care navighează de pe un dispozitiv mobil sunt femei (52%). 

BATI este o organizație necomercială a industriei de media și publicitate, care are ca membri editori de presă scrisă și online, agenții și clienți de publicitate. Studiul de măsurare a traficului și audienței site-urilor este realizat de agenția de cercetare Gemius din Polonia.

Sursa foto: mfee.org