Eşti aici

Caravana Admiterii la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

04 Aprilie 2014
1267 de afişări

Peste o sută de tineri din Republica Moldova au fost informaţi despre oportunităţile pe care le oferă Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ). Întâlnirile dintre potenţialii studenţi şi coordonatorii Şcolii s-au desfăşurat în cadrul Caravanei Admiterii şi au fost găzduite de instituţiile de învăţământ superior din localităţile Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Tiraspol. Discuţiile au vizat procesul de studii la ŞSAJ, posibilităţile candidaţilor din regiuni de a urma cursurile la această şcoală, precum şi ce înseamnă să faci un jurnalism corect şi echidistant.

Potrivit lui Victor Gotişan, consultant ŞSAJ, întrebările cele mai frecvente ale participanţilor la întâlniri au fost dacă Şcoala le va asigura la finele studiilor un loc de muncă la companiile media din ţară. „Unul dintre instructorii Şcolii, Vasile Botnaru (director, Radio Europa Liberă, oficiul Chişinău) i-a informat că ŞSAJ şi mentorii de aici au misiunea de a le pune la dispoziţie “undiţa” şi câteva idei de bază, care ulterior i-ar ajuta “să pescuiască” şi să abordeze eficient subiectele de interes pentru public. În plus, contează foarte mult efortul, răbdarea şi implicarea fiecăruia în parte”.

Maria Apostoliuc, candidată care a depus dosarul, a menţionat că motivul principal ce a determinat-o să încerce la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este conştientizarea faptului că jurnalismul înseamnă, în primul rând, experienţă, de care, la ŞSAJ, este sigură că va avea parte din plin. “Facultatea mi-a dat multă teorie, stagiul practic l-am făcut la “Ziarul de Gardă”, îmi place foarte mult munca de reporter pe teren”.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent (CIJ), iniţiat în colaborare cu Şcoala de Jurnalism a Universităţii din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliştilor cu sediul la Paris (Franţa). Studiile durează zece luni, cursurile sunt la zi şi necesită frecvenţă obligatorie. Pentru anul de studii 2014-2015 vor fi admişi circa 20 de tineri.

Data limită de depunere a dosarelor este 11 aprilie curent. Mai multe informaţii, găsiţi pe site-ul www.scoaladejurnalism.md