Eşti aici

Acces limitat pentru fotojurnaliștii acreditați la Parlament

16 Iulie 2014
1540 de afişări
Fotojurnaliștii acreditați la Parlamentul Republicii Moldova vor avea acces limitat în sala de ședințe. Astfel, ei vor putea face poze doar în primele zece minute de la activitatea Legislativului, ulterior fiind excluși din sala de ședințe. Acest lucru a fost menționat în cadrul ședinței Legislativului de astăzi, 16 iulie, anunță Politik.md.

Deputata Partidului Liberal (PL), Corina Fusu, a cerut explicații pe marginea acestui caz. Aceasta a menționat că o asemenea decizie vine să îngrădească libertatea jurnaliștilor.

Și deputatul Partidului Comuniștilor (PCRM), Alexandr Petkov, s-a pronunțat că această acțiune ar fi o represiune față de presă.

La rândul său, președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că decizia a fost luată în urma sesizărilor din partea deputaților care s-au plâns că sunt deranjați când fotografii stau în spatele lor.

Jurnaliștii sunt de părere că această interdicție vine după ce mai mulți parlamentari au fost surprinși de fotografi în diferite ipostaze necorespunzătoare statutului de deputat.

Fotograful cu acreditare la Parlament, Constantin Grigoriță a spus: „Ei nu vor să fie fotografiați pentru că nu doresc ca lumea să cunoască dedesubturile guvernării, să nu-i vadă cum dorm, ce scriu la telefon și altele“.

Reprezentanții mass-media care transmit materiale de la ședințele Legislativului activează într-o sală special amenajată în clădirea renovată a Parlamentului. Mai mulți jurnaliști și-au exprimat de nenumărate ori nemulțumirea legată de condițiile neadecvate de muncă în noul sediu al Parlamentului. Ulterior, accesul în sala de ședință le-a fost permis doar fotografilor.

Sursa foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro