Eşti aici

Reprezentanta OSCE avertizează: Proiectele de modificare a legii privind combaterea activității extremiste în Moldova ar putea amenința libertatea de exprimare pe Internet

03 Septembrie 2014
1557 de afişări
“Proiectele de modificare a legii privind combaterea activității extremiste în Moldova ar putea amenința libertatea de exprimare pe Internet”, a remarcat reprezentanta OSCE pentru libertatea presei, Dunja Mijatović, în cadrul unui comunicat de presă difuzat ieri, 2 septembrie.

Modificările la Legea privind contracararea activității extremiste, care urmează a fi dezbătute în Parlament, ar oferi Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova autoritatea de a ordona furnizorilor de servicii de Internet blocarea temporară a conținutului online cu caracter extremist.

„Faptul, că un organ administrativ de drept ar putea avea putere discreționară de a bloca nefondat accesul la conținutul online, este îngrijorător”, a spus Mijatović. „Eu apelez la autoritățile Republicii Moldova ca aceste prevederi legale să fie eliminate, deoarece ele ar putea restricționa accesul la conținutul pe Internet fără proceduri judiciare adecvate și fără supraveghere”.

Proiectele de modificări au fost aprobate în prima lectură în luna iulie curent. Acestea vor fi dezbătute repetat în Parlament după revenirea deputaților din vacanța de vară.

Dunja Mijatović a menționat că oficiul OSCE este gata să ofere suport autorităților în procesul de îmbunătățire a legislației.
 
Sursa: Comunicat de presă OSCE
Foto: www.osce.org

Alte materiale publicate pe Media-azi la această temă: Proiectul de lege privind combaterea activității extremiste a fost votat în prima lectură