Eşti aici

În autonomia găgăuză s-a revenit la ideea de licențiere a Internetului

21 Octombrie 2014
1465 de afişări
Adunarea Populară a Gagauziei planifică inițierea eliberării licenței pentru transmisiunile video ale ședințelor plenare de către portalurile online, anunță Gagauzinfo.md

Președintele comisiei permanente pentru mass-media și deputatul local al Adunării Populare a Gagauziei, Ivan Burgundj, a prezentat un proiect de modificare a legii locale a audiovizualului.

”Licența pentru transmisiune, inclusiv pentru redacțiile portalurilor online, și retransmisiune a serviciilor de programe se eliberează de către organul competent al UTA Gagauză pe termen de şapte ani”,  se spune în textul proiectului.

Aceasta nu este prima încercare a deputatului Burgundji de a reglementa licențierea pentru portalurile online. Anul trecut el a prezentat un proiect similar, însă nu a fost susținut de către majoritatea deputaților.

În același timp, redacția portalului Gagauzinfo.md și-a exprimat speranța că acest proiect nu va acumula numărul necesar de voturi în Parlamentul local. Echipa portalului a calificat acest proiect ca fiind unul represiv, care poate aduce prejudicii libertății presei și va limita Internetul în Gagauzia.

Jurnaliștii au declarat că vor informa organizațiile de apărare a drepturile omului despre intențiile deputaților.

Sursa foto: www.gagauzinfo.md