Eşti aici

Moscova şi-a exprimat nemulţiumirea faţă de sancţionarea de către CCA a posturilor TV care retransmit emisiuni rusești în R. Moldova

15 Octombrie 2014
1493 de afişări
Ministerul de Externe al Federației Ruse și-a exprimat nemulțumirea față de decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de a sancţiona patru radiodifuzori care retransmit emisiuni rusești în R. Moldova pentru lipsa de pluralism și alte încălcări ale legislației moldovenești.

”Nu putem aprecia altfel decât ca o cenzură politică și o încălcare gravă a dreptului la libertatea cuvântului decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova privind sancționarea posturilor de televiziune Prime, TV7, RTR Moldova, adoptată în urma monitorizării emisiunilor mass-mediei rusești, retransmise de către aceștea”, se spune în comunicatul de presă al Ministerului rus de Externe.

Potrivit aceluiaşi comunicat, scopul principal al sancțiunilor ar fi reducerea prezenței mass-media rusești în spațiul informațional din Moldova.
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a decis, în data de 7 octombrie, suspendarea pentru 72 de ore a dreptului de a difuza publicitate la postul de televiziune Ren Moldova şi aplicarea amenzilor maxime (5400 de lei) posturilor Prime, TV7 şi RTR Moldova. Decizia a fost luată în urma monitorizării emisiunilor informative ”Время”, ”Сегодня”, ”Вести” şi ”Новости 24”, din Federaţia Rusă, retransmise de aceste posturi. Membrii CCA au constatat că în emisiunile respective nu a fost respectat pluralismul de opinie.

Sursa foto: http://www.ucg.org