Eşti aici

Vizită de studiu a jurnaliștilor moldoveni în România, Ungaria şi Cehia

10 Noiembrie 2014
1178 de afişări
15 jurnaliști din presa scrisă, online, TV și Radio, care abordează tematica integrării europene a R. Moldova, se află începând de astăzi într-un program de vizite de studiu în România, Cehia și Ungaria. Vizitele de studiu sunt organizate cu scopul de a facilita schimbul de experiență și de tehnici privind mediatizarea subiectelor ce țin de Uniunea Europeană, a valorilor europene și rolul mass-media în procesul de integrare în comunitatea europeană a țării noastre.

Participanții la program au fost selectați dintr-un număr de 23 de aplicanți, criteriile de selecție fiind: experiența în presă de cel puțin doi ani; abilități de comunicare în limba engleză; motivația și abilitatea de a lucra într-un mediu intercultural.

Jurnaliștii, care reprezentă organe de presă din toate regiunile R. Moldova, inclusiv UTA Gagauz-Yeri și regiunea transnistreană, vor trebui să realizeze materiale în care vor promova valorile europene și vor arăta beneficiul integrării europene a R. Moldova.

Vizitele de studiu sunt organizate de către Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul proiectului FHI 360 „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”.
 
Foto: http://www.gov.md