Eşti aici

La Chişinău este pe cale să apară un nou post de nişă - Agro TV Moldova

21 Noiembrie 2014
4972 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a examinat, în ședința sa din 21 noiembrie, cererea de eliberare a licenței de emisie pentru un post de televiziune specializat pe probleme de agricultură – Agro TV Moldova. În linii generale, membrii CCA au acceptat ideea proiectului, dar decizia finală va fi luată după ce fondatorii vor îmbunătăţi planul de iniţiere al acestuia.

Fondatorii întreprinderii Jevise SRL, Eugeniu Sîrbu și Cătălina Matcovschi, au solicitat CCA să le elibereze licență de emisie pentru postul de televiziune Agro TV Moldova. La întreprinderea Jevise SRL ambii fondatori dețin câte 50% de acțiuni. Pe lângă aceasta, Eugeniu Sîrbu mai deţine 10% de acțiuni în calitate de fondator la postul de televiziune N4. Celelalte acțiuni la această televiziune, potrivit lui Eugeniu Sîrbu, sunt împărţite între tatăl său, Alexandr Sîrbu (80 %) și Andrei Borșevici (10%). Partenerul său de afacere, Cătălina Matcovshi, vine din domeniul agriculturii, fiind proprietară a unor livezi de mere.

Cei doi oameni de afaceri își propun să deschidă o televiziune de nișă pentru publicul interesat de agricultură, deoarece, în opinia lor, mass-media autohtonă nu acordă suficientă atenție domeniului respectiv. Eugeniu Sîrbu a povestit că ideea de a crea o televiziune de nișă despre agricultură a venit din România, unde deja există un post tv de acest gen (AGRO TV NETWORK), care a permis utilizarea brandului în R. Moldova şi intenţionează să devină partener al proiectului moldovenesc. Unele emisiuni românești de pe postul AGRO TV NETWORK, potrivit grilei de emisie a proiectului, vor fi retransmise pe postul de televiziune Agro TV Moldova. Totodată, postul va retransmite și emisiuni din Federația Rusă.

Conform conceptului noului post de televiziune, 30% din content va fi producție proprie. Fondatorii speră că îşi vor putea menține afacerea şi din încasările pentru publicitate, sponsorizări etc. şi cred că în doi ani investițiile lor vor fi recuperate, iar din 2017 vor avea profit.

Postul de televiziune Agro TV Moldova îşi va realiza emisiunile în parteneriat cu televiziunea N4, utilizând studioul lor, echipamentul tehnic și resursele umane.

Rapoartele de monitorizare a reflectării campaniei electorale de către mass-media prezentate de societatea civilă şi de Consiliul Coordonator al Audiovizualului arată că la televizunea N4 este favorizat concurentul electoral Partidul Liberal Democrat. Eugeniu Sărbu a afirmat că postul de teleziune Agro TV Moldova nu are nimic cu PLDM.

Membrii CCA au susţinut, în linii generale proiectul, dar sunt de părerea că acesta necesită  îmbunătățiri sub mai multe aspecte, inclusiv cel al denumirii.
 

http://recruiteasy.co.za/