Eşti aici

Membrii CCA nu au ajuns la consens în privința sancționării radiodifuzorilor părtinitori în campania electorală

28 Noiembrie 2014
2305 afişări

În cadrul ședinței de vineri, 28 noiembrie, propunerile membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a sancționa posturile de televiziune care au încălcat Regulamentul de reflectare a campaniei electorale nu au întrunit numărul suficient de voturi. Aceasta s-a întâmplat după ce membrii instituției au examinat datele raportului, care confirmau că au fost admise încălcări de către radiodifuzorii monitorizați.

Membrii CCA au examinat raportul privind respectarea Regulamentului de reflectare a campaniei electorale de către mass-media în principalele buletine de știri. Potrivit raportului, posturile de televiziune Publika TV, Canal 2, Canal 3 au favorizat Partidul Democrat. Jurnal TV a reflectat în proporții mai mari Partidul Democrat, însă preponderent cu conotație negativă. La Accent TV s-a constat o favorizare masivă a Partidului Politic Patria.

În cadrul ședinței au fost supuse votului două propuneri de sancționare a radiodifuzorilor. Una se referea la suspendarea publicității comerciale pentru o anumită perioadă, iar cealaltă la aplicarea de amendă maximă. Niciuna dintre aceste propuneri nu au întrunit cele minimum 5 voturi necesare pentru a adopta o decizie.

La ședință au participat 7 membri ai instituției. Alți doi membri - Nicolae Damaschin și Iurie Colesnic - sunt în concediu medical.
Anterior, posturile de televiziune Publika TV, Canal 3, Canal 2 au fost sancționate cu amendă maximă, iar Jurnal TV și Accent TV cu amendă medie.