Eşti aici

Cei mai buni jurnaliști ai anului 2016 cu mesaje pentru Moș Crăciun

19 Decembrie 2016
2757 de afişări
Cei mai buni jurnaliști ai anului au fost premiați vineri, 16 decembrie 2016, de către Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei. În total, în cadrul ediții a XXII-a Galei „Topul Jurnaliștii Anului 2016” au fost oferite 16 premii la diferite categorii, dintre care 7 premii speciale.

Prezentă la eveniment, Ambasadoarea Suediei în R. Moldova, Excelența Sa, Dna Signe Burgstaller, a accentuat cât este de important de a spori eforturile de promovare și susținere a libertății presei și libertății de exprimare în toată lumea. „Continuați lucrul bun pe care-l faceți și rămâneți cei mai buni „câini de pază” care puteți fi”, i-a îndemnat ambasadoarea pe jurnaliști.

Topul este format din jurnaliștii care, prin activitatea lor în anul 2016, au contribuit considerabil la afirmarea presei independente, democratice şi profesioniste din R. Moldova. Premianții au mulțumit organizatorilor concursului, dar și echipelor din care fac parte. De asemenea, ei au fost rugați de către prezentatori să adreseze și câte un mesaj către Moș Crăciun sau Moș Gerilă. „Tare aș vrea să apropiem împreună ziua când vom spune că presa în R. Moldova nu mai degradează o dată cu societatea”, a menționat Valentina Ursu, de la Radio Europa Liberă, câștigătoarea trofeului la categoria Jurnalism Radio.

„I-aș cere lui Moș Crăciun ca jurnaliștii din R. Moldova să nu se subestimeze și să înțeleagă că puterea lor este extrem de mare; să se ajute reciproc, să se critice în privat, poate și public și poate vom deveni mai buni”, a spus, deținătoarea trofeului la categoria Jurnalism online, jurnalista Ana Sârbu, de la portalul Agora.md.

„Ar fi bine să depunem singuri efortul pentru a obține ceea ce ne dorim în noul an”, a recomandat colegilor jurnaliști, câștigătorul la categoria Fotojurnalism, Igor Rotari de la Unimedia.info

La sfârșitul evenimentului, Vasile Botnaru, directorul postului Radio Europa Liberă, a felicitat toți finaliștii din acest an și a adresat un mesaj de încurajare celor prezenți, menționând, între altele: „Meseria noastră, din păcate, este ingrată și chiar în condițiile astea lumea vrea să facă meseria asta...”

Scopul principal al acestei acțiuni este sprijinirea și încurajarea eforturilor jurnaliștilor de a face o presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaționale, iar topul câștigătorilor este format din jurnaliștii care, prin activitatea lor în anul 2016, au contribuit considerabil la afirmarea presei independente, democratice şi profesioniste din R. Moldova.
_________
Gala anuală a  Clubului de Presă s-a desfășurat cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în  Chișinău.