Eşti aici

CJI este în căutarea a doi experți pentru o instruire de două zile la tema vizualizării datelor

15 Ianuarie 2018
2936 de afişări

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Internews în Moldova, este în căutarea unui expert internațional și a unuia din Republica Moldova, care vor fi contractați în calitate de experți pentru o instruire de două zile la tema vizualizării datelor.

Instruirea va avea drept public-țintă profesioniștii care activează în domeniul jurnalismului TV, multimedia sau online și va avea drept scop îmbunătățirea cunoștințelor și capacității participanților de a vizualiza datele într-un mod inovativ și accesibil în același timp, astfel ajutându-i să-și îmbunătățească prezența mediatică și implicarea publicului.

Pe durata instruirii, experții urmează să-și împărtășească cunoștințele, punând în valoare propria experiență și răspunzând la întrebări, pentru ca astfel să ajute la înțelegerea instrumentelor și abilităților necesare jurnaliștilor în procesul de utilizare și ilustrare a datelor, pentru a realiza materiale jurnalistice de înaltă calitate.

Planul lecției va fi executat de către instructori, iar lecția va cuprinde atât amplu conținut teoretic și practic, cât și exerciții individuale și de grup, care să solicite direct eforturile participanților. În plus, participanții trebuie să aibă posibilitatea să adreseze întrebări și să-și împărtășească gândurile, iar instructorii vor oferi răspunsuri la întrebările pe care le consideră cele mai utile pentru întreg grupul.

În scopul asigurării managementului calității, instructorii vor elabora chestionare pre- și post-instruire, precum și un raport de evaluare a rezultatelor instruirii.

Condiții de depunere a dosarelor:

Dosarele vor include următoarele informații:

  • CV
  • Prezentarea generală a solicitantului
  • Planul instruirii
  • Bugetul planificat

Dosarele urmează a fi depuse prin poșta electronică, fiind direcționate către Cristina Mogîldea, șefa Departamentului Media Azi și Cercetare, la adresa cmogildea@ijc.md, cu o copie către Nadine Gogu, directoare executivă CJI, ngogu@ijc.md. Recepționarea dosarelor se va confirma în timp de două zile lucrătoare. Respondenții selectați vor fi notificați despre faptul că au fost aleși în timp de opt zile după termenul limită de depunere a dosarelor.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 ianuarie 2018. Persoana de contact: Cristina Mogîldea, tel.: 022 213 652 sau 022 227 539.

Atelierul online este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews.
------------------
Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.