Eşti aici

CJI a organizat a treia instruire în domeniul comunicării pentru sectorul neguvernamental

21 Septembrie 2015
1787 de afişări

Comunicatori din mai multe organizații nonguvernamentale au făcut schimb de experiență privind tehnicile de comunicare cu mass-media în cadrul unui curs de instruire organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în perioada 18-19 septembrie. Acest training s-a desfășurat cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul proiectului FHI 360 „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”.

În prima zi, cei 15 participanți au discutat despre experiențele lor de comunicare cu presa, dificultățile pe care le-au întâmpinat și cum pot fi acestea soluționate. Jurnalistul Vitalie Dogaru, facilitatorul programului, le-a vorbit despre specificul mass-media și al activității jurnaliștilor, le-a explicat cum ar trebui să abordeze anumite subiecte, ca acestea să prezinte interes pentru presă. Totodată, o atenție deosebită a fost acordată tehnicilor de scriere a comunicatelor de presă, rigorilor jurnalistice față de titlul și stilul unor astfel de materiale, structura acestora. La fel, participanții au discutat și despre etapele organizării conferințelor de presă - pregătirea, desfășurarea, evaluarea și monitorizarea rezultatelor.
În cea de-a doua zi a programului, comunicatorii au făcut schimb de experiență privind modalitățile de desfășurare a campaniilor de comunicare și a altor activități de informare a presei și a publicului larg.

Participanții s-au implicat în discuții și au oferit unul altuia soluții de depășire a anumitor carențe în comunicarea organizațională, iar Vitalie Dogaru a încurajat participanții să dea dovadă de flexibilitate, pentru a face față eventualelor provocări ce pot apărea în procesul de comunicare cu presa.

Carolina Cicati, comunicatoare în cadrul Festivalului Voluntarilor, a menționat că instrumentele și tehnicile pe care le-a însușit la acest curs o vor ajuta să depășească barierele de comunicare cu mass-media și să promoveze cât mai eficient activitățile pe care le realizează.

În perioada iulie-septembrie, 46 de comunicatori au participat la trei programe de instruire în domeniul comunicării, organizate de CJI.

Organizarea acestui training a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.