Eşti aici

Concurs de materiale jurnalistice în cadrul campaniei CJI ”Presa echilibrează genul”

25 Aprilie 2017
4987 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează un concurs de materiale jurnalistice la tema egalității de gen. Scopul concursului este de a încuraja jurnaliștii să identifice și să realizeze subiecte care să abordeze cu profesionalism și bună-credință tematica egalității de gen și  să combată anumite atitudini discriminatorii înrădăcinate în societate ce țin de femei și bărbați.

Cine poate participa?
Orice jurnalist sau  jurnalistă care abordează  subiecte ce țin de egalitatea de gen, de la orice instituție mass-media din Republica Moldova.

Condiții de participare:
Pentru a se înscrie în concurs, jurnaliștii trebuie să scrie și să publice materiale la tema anunțată, în perioada aprilie-august 2017. Materialele vor aborda diverse aspecte/probleme cu privire la egalitate de gen,  combaterea stereotipurilor, vor ilustra exemple pozitive, istorii de succes, etc.  La  concurs, sunt acceptate materiale  din presa scrisă, online, radio/TV.

Toți  cei  interesați, vor expedia pentru concurs cel mult trei materiale, cu indicarea instituției mass-media unde au fost publicate, inclusiv data publicării, însoțite de  CV-ul autorului/autoarei.

Dosarele  pot fi  transmise prin e-mail la adresa:  coordonator@ijc.md  sau  aduse la sediul CJI, str. Șciusev 53. Persoană de contact: Rodica Catareu, coordonatoare de proiecte.

Termenul limită de recepționare a dosarelor: 31 august, 2017.

Desemnarea câștigătorilor
Dosarele recepționate vor fi examinate de către un juriu, din componența căruia vor face parte jurnaliști și experți în domeniul egalității  de gen și a drepturilor omului.

Criterii de evaluare a materialelor:

  • relevanța subiectului  abordat în contextul temei anunțate pentru concurs;
  • respectarea normelor deontologice;
  • gradul/modul de documentare în procesul de  realizare a materialelor;
  • impactul materialului asupra  problemei abordate;
Premii acordate:
  • locul I: 500 Euro
  • locul II: 300 Euro
  • locul III: 200 Euro 
Juriul  își  rezervă dreptul de a distribui locurile premiante, în funcție de calitatea materialelor recepționate. Câștigătorii vor fi anunțați  în  luna septembrie 2017.
 
Concursul este organizat în cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul”, care-și propune să promoveze modele pozitive de implicare egală a femeilor și bărbaților și să combată stereotipurile de gen prin intermediul mass-media.

Campania ”Presa echilibrează genul” este  implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al  Agenției Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în Chișinău.