Eşti aici

Dezbatere publică „Modificarea și completarea Legii cu privire la accesul la informație: între progrese și regrese”

27 Septembrie 2016
1466 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliştii din presa locală și națională,  inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia la o dezbatere publică cu genericul  „Modificarea și completarea Legii cu privire la accesul la informație: între progrese și regrese”.

În cadrul evenimentului, se va discuta proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 982-XVI din 11.05.2000, cu privire la accesul la informație, înregistrat de către un grup de deputați neafiliați, pe 11 martie 2016 și votat,  în prima lectură, de către  Parlament, la 28 iulie. La fel, vor fi  dezbătute amendamentele parvenite din partea Guvernului la acest proiect de lege.

La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, membrii Comisiei parlamentare cultură, educație, tineret, sport și mass-media, reprezentanţi ai Comisiei juridice numiri și imunități, experţi în domeniul mass-media, patroni media, editori, jurnalişti, lideri de opinie.

Dezbaterea va avea loc pe 6 octombrie, cu începere de la ora 10.00, în mun. Chișinău, pe adresa: str. Tighina, 49/3, ”Summit Events & Conference Center”, sala ”Albastră”.

Această dezbatere publică este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.