Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 23: De ce Guvernul vrea o persoană comodă la Compania MIR?

27 Octombrie 2016
1878 de afişări
Recent, mai multe organizații neguvernamentale de media au protestat împotriva unei decizii luate de Guvern, prin care Ion Terguță era demis din funcția de director al Companiei Teleradio „MIR”. Semnatarii declarației calificau acest fapt drept reacție de răspuns a Guvernului la criticile pe care jurnalistul le aduce actualei guvernări și față de poziția tranșantă pe care acesta a luat-o în probleme stringente pentru mass-media din Moldova.
 
Despre Compania Teleradio MIR și interesele Guvernului de a instala în acest post o persoana comodă discută Nicolae Negru, autorul ediției „Media Azi” de săptămâna curentă, cu invitatul său, jurnalistul Ion Terguță. 
 
Așadar, ce motive a avut Guvernul să-l destituie din post pe directorul filialei Companiei MIR din R. Moldova? Este sau nu valabilă decizia din 12 octombrie a Guvernului privind această demitere și numirea în postul respectiv a altei persoane? Ce prevede regulamentul companiei în astfel de cazuri?
 
Vedeți ce răspunsuri are la acestea și la multe alte întrebări jurnalistul Ion Terguță și la ce concluzii ajung într-un final protagoniștii emisiunii.

-----
Emisiunea ”Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru  Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din mass-media autohtonă,  dar și să identificăm soluții la ele.  Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile Moldova-azi.md  și Mediacritica, dar și pe canalul Youtube al CJI.