Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 30: Protecția datelor personale Versus accesul jurnaliștilor la informație

27 Ianuarie 2017
2296 de afişări
Legea privind protecția datelor cu caracter personal din perspectiva accesului la informații și a libertății de exprimare - acesta a fost subiectul-cheie al ediției cu numărul 30 a emisiunii „Media Azi”. Discuția s-a impus în contextul audierii jurnalistei de investigații Mariana Rață de către Procuratura mun. Chișinău, la solicitarea unui fost funcționar public, în urma publicării unui articol de investigații unde acesta a fost vizat.

Realizatoarea acestei ediții a „Media Azi” Nadine Gogu  și invitații săi Nadejda Hriptievschi, directoare de programe la Centrul de Resurse Juridice, și Sergiu Bozianu, director adjunct al Direcției evidență și control a Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, au dezbătut mai multe aspecte ce țin de dreptul cetățenilor la viață privată, dar și dreptul la informație și libertatea de exprimare.

Care e poziția Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în acest caz, ce date se consideră „cu caracter personal”, unde se pot adresa jurnaliștii atunci când funcționarii refuză să ofere date de interes public și care sunt posibilitățile de perfecționare a cadrului legal, astfel încât legea să nu creeze obstacole pentru jurnaliști? Răspunsul îl aflați în emisiunea Media Azi din această săptămână!

_____________

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții la ele. Emisiunea fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, dar și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea a fost realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei în Chișinău.