Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 49: Conflict de interese la Consiliul de Observatori al Teleradio Moldova – cum îl rezolvăm?

18 Iulie 2017
2669 de afişări
După recenta demisie a fostului director al Moldova 1, Consiliul de Observatori (CO) a ales un director interimar și a anunțat concurs public pentru funcția de director al televiziunii publice. Procedura de vot a generat discuții, iar unii experți afirmă că ar fi un conflict de interese din partea unei membre a CO, care ocupă concomitent și funcția de consilieră principală de stat a prim-ministrului R. Moldova.

Subiectul a fost discutat în ediția 49 a emisiunii „Media Azi”, moderată de Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent. Invitații săi au fost de această dată președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dragoș Vicol, și  jurnalistul Ion Terguță.

Aflați ce cred protagoniștii emisiunii despre legalitatea acestei cumulări de funcții. La fel, vedeți de ce calitatea de membru al Consiliului de Observatori al Companiei publice IPNA Teleradio-Moldova nu este compatibilă cu poziția de consilier principal de stat al prim-ministrului R. Moldova și cum se poate răsfrânge acest lucru asupra deciziilor pe care le ia CO în activitatea sa.

__________________________
Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.