Eşti aici

Media Azi: De ce trebuie reglementată presa online?

19 Iunie 2018
1536 de afişări
Ați observat, probabil, câte portaluri au apărut în ultima perioadă care pretind că ne informează, dar multe dintre ele nu fac decât să manipuleze. Dacă cineva ar încerca să acționeze în instanță un astfel de site pentru o informație denigratoare, ar putea obține câștig de cauză, dar există riscul ca pârâtul să nu fie identificat. De regulă, persoanele care stau în spatele acestor „proiecte” ascund datele de contact. Trebuie sau nu reglementată presa online? Ce recomandă standardele europene în acest sens și ce prevede noul proiect de lege elaborat de grupul parlamentar pentru îmbunătățirea legislației media?

Jurnalista Anastasia Nani discută subiectul în ediția 81 a emisiunii Media Azi cu invitații săi, avocata Tatiana Puiu și directorul portalului de știri UNIMEDIA, Cristian Jardan.

_________________________________
Emisiunea „Media Azi” este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele.
Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.