Eşti aici

Publika TV și Publika.md nu mai reflectă activitatea PCRM

22 Noiembrie 2013
1867 de afişări

Publika TV și Publika.md nu vor mai reflecta activitatea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) până când liderii acestuia își vor cere scuze pentru incidentul de joi, 21 noiembrie, în care a fost implicat deputatul Iurie Muntean, dar și pentru incidente din trecut în care au fost intimidați reporteri ai postului.

”În numele sutelor de mii de telespectatori Publika TV şi a sutelor de mii de vizitatori Publika.md, cerem respect de la politicieni, în mod special de la demnitarii plătiţi din banii noştri”, arată reprezentanții Publika, care au menționat că speră ca liderii PCRM să-și schimbe atitudinea față de presă.

Joi, deputatul Iurie Muntean a ameninţat-o pe jurnalista Dumitriţa Ciuvaga de la Publika TV, în timpul ședinței de plen a Parlamentului. Jurnalista a spus că deputatul nu a fost mulţumit de felul în care a fost prezentat un incident petrecut în aceeași zi între parlamentari și i-a promis că nu va mai activa în presă.

Ulterior, Muntean a declarat pentru Media Azi că el a abordat-o pe Ciuvaga pentru a afla cine a scris despre el că ar fi fost persoana care a început îmbrânceala de joi din Parlament, considerând acest lucru o ”ponegrire”. În ceea ce privește postul Publika TV, Muntean a avut cuvinte și mai dure. ”Publika este un media-bordel, declar! Media bordel! Cine lucrează într-un media bordel? Știți cine!”, a continuat deputatul.

ONG-urile de media au condamnat ”comportamentul huliganic” al deputatului comunist, cerând ca Biroul permanent al Parlamentului să examineze această situaţie la una din şedinţele sale.

De asemenea, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a condamnat orice tentativă de a împiedica activitatea jurnaliștilor prin presiuni sau amenințări. ”Incidentul (...) denotă vulnerabilitatea și precaritatea principiilor democratice în societatea noastră și ne obligă să abordăm cu maximă responsabilitate rolul instituțiilor mass-media și să nu admitem ingerințe în activitatea jurnaliștilor”, se arată în comunicatul CCA.