Eşti aici

Consiliul de Presă are un nou președinte

24 Noiembrie 2016
2125 de afişări
Jurnalista Viorica Zaharia a fost aleasă președintă a Consiliului de Presă (CP). Decizia a fost luată de noua componență a Consiliului, care s-a întrunit în prima sa ședință joi,  24 noiembrie 2016.

La ședință au participat 7 din cei 9 membri ai CP, iar unul și-a delegat votul secretarului CP, Petru Macovei. Potrivit membrilor prezenți, în funcția de președinte al CP trebuie să fie o persoană care cunoaște domeniul mass-media, operează și cunoaște Codul deontologic al jurnalistului. „Viorica Zaharia întru totul are aceste calități”, a recomandat-o Inga Burlacu, ombudsman la Asociația Presei Independente, membră a CP. Ceilalți colegi au sprijinit unanim candidatura Vioricăi Zaharia.  

În activitatea lor, membrii și președintele CP se conduc de  Regulamentul de activitate a Consiliului de Presă din R. Moldova, care stabilește următoarele obligații pentru președinte: convocarea şedinţelor Consiliului; conducerea şedinţelor; semnarea deciziilor Consiliului; formarea grupurilor de lucru pentru examinarea plângerilor consumatorilor de produse mass-media privind publicarea materialelor jurnalistice; semnarea rapoartelor şi a altor informaţii privind activitatea Consiliului; reprezentarea Consiliului în raport cu alte instituţii.

Precizăm, că din noua componență a CP, aleasă pe 26 octombrie 2016, pentru o perioadă de doi ani, fac parte: Alina Ţurcanu, Viorica Zaharia, Iulia Semionova, Ecaterina Jekova, Dumitru Ţîra, Ludmila Andronic, Inga Burlacu, Olga Manole și Vitalie Zama.