Eşti aici

Directoarea Radio Orhei a depus o plângere la poliție împotriva vicepreședintei partidului „Șor” Marina Tauber, dar încă nu se știe la ce etapă de examinare se află aceasta

10 August 2018
847 de afişări
Tatiana Djamanov, directoarea Radio Orhei, a depus o plângere, pe 7 august, la Inspectoratul de Poliție Orhei, împotriva Marinei Tauber, vicepreședinta partidului „Șor” și primărița comunei Jora de Mijloc, care a împiedicat-o să-și exercite atribuțiile de jurnalist în timpul unei manifestații care a avut loc la Orhei duminică, 5 august.

Tatiana Djamanov a solicitat în plângerea sa tragerea la răspundere a Marinei Tauber pentru denigrarea instituției media Radio Orhei, pe care o reprezintă, și îngrădirea accesului la informație în timpul manifestației.

Jurnalista a anexat și două imprimări video, drept probe de la incidentul propriu-zis,  care demonstrează că Tauber a intervenit brutal și a atacat-o cu mătura și cu expresii insultătoare, în timp ce intervieva un participant la protest.

Ea a declarat pentru Media-azi.md că la același protest a fost agresat și fiul ei, Maxim Djamanov. Tatiana Djamanov a adăugat că nu s-a adresat la procuratură în legătură cu acest caz și așteaptă să vadă, deocamdată, ce acțiuni va întreprinde Inspectoratul de Poliție. Ea se arată îngrijorată și de mesajele amenințătoare pe care unii manifestanți le-au scandat la adresa Radio Orhei.

Solicitată de Media-azi.md, să ne informeze la ce etapă de examinare se află plângerea Tatianei Djamalov, ofițerul de presă de la Inspectoratul de Poliție Orhei, Diana Maxim, ne-a comunicat că ne va da mai multe amănunte atunci când va avea o informație exactă pe acest caz. Până la momentul publicării materialului, o astfel de informație nu ne-a fost oferită.

Precizăm că incidentul a avut loc pe 5 august, la protestul organizat de partidul „Șor” la Orhei. Din imaginile postate pe internet se vede cum Marina Tauber, care avea o mătură în mână, o agresează verbal pe Tatiana Djamalov, alungând-o de la manifestație și instigând participanții la protest împotriva jurnalistei.

Reamintim că organizațiile de media au condamnat acest comportament agresiv al reprezentanților partidului „Șor” și au solicitat Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii să investigheze cu minuțiozitate acest caz și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au instigat participanții la manifestația din 5 august de la Orhei împotriva jurnalistei Radio Orhei.