Eşti aici

Jurnalista Natalia Morari a primit Premiul internațional „Pavel Sheremet”

11 Decembrie 2018
1273 de afişări
Jurnalista Natalia Morari a câștigat Premiul internațional „Pavel Sheremet”, oferit de Forumul Societății Civile din cadrul Parteneriatului Estic pentru efortul depus în procesul de dezvoltare a postului de televiziune TV8. Ceremonia oficială de înmânare a premiului a avut loc astăzi, 11 decembrie, la Tbilisi.

„Mă aflu acum în Tbilisi, Parlamentul Georgiei, unde în cadrul 10th Annual Assembly of the Eastern Partnership Civil Society Forum, voi primi Pavel Sheremet Award. Asta n-ar fi fost posibil fără echipa noastră de la TV8. Oricare “award-ul” luat - e despre ea și pentru ea”, a scris Natalia Morari pe pagina de Facebook.

Premiul se oferă pentru a treia oară și a fost instituit în onoarea jurnalistului de investigație din Ucraina, Pavel Sheremet, ucis, în 2016, în urma unui atentat cu bombă. De-a lungul carierei sale, jurnalistul a fost critic  feroce al Kremlinului, dar și al liderului de la Minsk, Alexandr Lukașenko. În 1997, Sheremet a fost condamnat în Belarus la doi ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi primit bani de la serviciile secrete străine.

Premiul „Pavel Sheremet” vine să onoreze curajul în jurnalism și realizările remarcabile în promovarea libertății presei în regiunea Europei de Est.