Eşti aici

CS al Teleradio-Moldova are trei membri noi din domenii diferite – drept, economie și jurnalism radio

09 Aprilie 2019
2434 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a desemnat, în cadrul ședinței din 9 aprilie, trei noi membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al Companiei „Teleradio-Moldova”. Două persoane sunt din mediul universitar - Violeta Cojocaru predă dreptul la Universitatea de Stat, iar Tatiana Munteanu predă economia la Universitatea Tehnică din Moldova. Cel de al treilea membru nou al CS va fi  Daniela Mițilea, animatoare radio de mai mulți ani. În acest fel,  activitatea CS va fi deblocată. Reamintim că CS era nefuncțional, după expirarea mandatelor a patru membri pe 4 martie.

Cele mai multe voturi a acumulat Violeta Cojocaru pentru care au votat șapte membri. Pentru Tatiana Munteanu s-au pronunțat șase, iar pentru Daniela Mițelea - 5 membri.

Violeta Cojocaru deține titlul de doctor habilitat în drept și activează de 24 de ani în domeniu. Potrivit site-ului USM,  aceasta mai este și șefă a departamentului Drept Internațional și European, la Facultatea de Drept. Cojocaru a adăugat că are o anumită experiență de atragere a fondurilor externe, fapt cu care ar putea să contribuie la activitatea Consiliului.


Violeta Cojocaru, alături de deputatul democrat Corneliu Padnevici la Balul Caritabil al Asociației Studenților în Drept, USM. Sursa FOTO: Facebook

Tatiana Munteanu a menționat că are o experiență de circa 17 ani în calitate de conferențiară la Universitatea Tehnică, specializată în domeniul economic. Din 2007 deține titlul de doctor în științe tehnice și prestează servicii de contabilitate. Munteanu susține că ar trebui revăzute toate normele fiscale la Compania Teleradio-Moldova, dat fiind că au intrat în vigoare noi prevederi legale. Totodată, în opinia noii membre a CS,  pentru dezvoltarea companiei ar trebui valorificat potențialul instituției și de investit în personalul acesteia.


Tatiana Munteanu, la ședința CA. Sursa FOTO: Colaj foto Privesc.eu

Daniela Mițelea este absolventă a Facultății de Jurnalism, USM. Din 2010 activează în domeniul radio. A fost directoare la Departamentul Radio de la Pro Digital și animatoare de radio la MuzUP și Muz FM. Mițelea a menționat că dispune de o anumită experiență în domeniul radioului online și că produsul Teleradio Moldova nu este suficient de accesibil pe Internet, iar acest segment ar putea fi dezvoltat.


Daniela Mițelea. Sursa FOTO: Colaj PRO TV

Cei trei membri desemnați de CA se vor alătura celor cinci membri desemnați de Parlament, cu ani în urmă, în conformitate cu Codul vechi al Audiovizualului - Nicolae Spătaru (președintele CS), Alexandru Vasilache, Larisa Călugăru, Marina Țurcan și Veaceslav Vlad.

Precizăm că CS este constituit din nouă membri, prin urmare, CA va trebui să mai desemneze un membru pentru completarea deplină a componenței sale.

La concurs au mai participat scriitorul Grigore Chiper și managerul din domeniul culturii Diana Dicusarî, care însă au acumulat doar câte trei voturi, un număr insuficient pentru aprobarea mandatului.