Eşti aici

Nokta.md: După alegerile din UTA Găgăuzia, trei membri ai Consiliului de Supraveghere al Companiei publice de televiziune și radio (GRT) din Comrat au demisionat

04 Iulie 2019
973 de afişări
Săptămâna aceasta, trei membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al companiei publice de televiziune și radio (GRT) din Comrat au demisionat, conform portalului de știri din regiune, nokta.md.

Potrivit sursei citate, consilierul municipal Petr Vlah, a publicat pe pagina sa de Facebook cererile de demisie ale membrilor CS, Iurie Oșevatiuk și Andei Romanov.

Mai devreme, un alt portal de știri din Comrat, gagauzinfo.md, a scris despre demisia membrului Consiliului de Supraveghere, Nikolai Slavuțki.

Adunarea Populară din Comrat a votat, pe 30 martie 2018, noua componență a Consiliului de Supraveghere al GRT.

Nokta.md scria că din cei nouă membri ai CS majoritatea sunt activiști ori simpatizanți ai organizației obștești „Noua Găgăuzia”, în frunte cu ex-deputatul democrat, Nikolae Dudoglo.

Amintim că, pe 30 iunie 2019, au avut loc alegerile în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia pentru ocuparea funcției de bașcan.

Majoritatea locuitorilor din regiune au votat pentru Irina Vlah, care se află la al doilea mandat. Anterior, aceasta le-a cerut membrilor Consiliului de Supraveghere al GRT să-și dea demisia.

Sursa Foto: nokta.md