Eşti aici

Noua președintă a Consiliului Audiovizualului a fost aleasă Ala Ursu-Antoci

04 Decembrie 2020
2377 de afişări
Ala Ursu-Antoci a fost aleasă în calitate de noua președintă a Consiliului Audiovizualului. Informația a fost confirmată pentru Media Azi de către membra CA Larisa Manole. „A fost aleasă cu votul membrilor – opt pro și unul contra”, potrivit ei. 

Manole a precizat că nu are dreptul să spună cine și cum a votat pentru că votul a fost secret. Ea a adăugat că, până în prezent, doar Dragoș Vicol și-a anunțat demisia din funcția de președinte al CA. Dragoș Vicol rămâne, deocamdată, a fi în continuare membru cu drept de vot.

Ala Ursu-Antoci a fost anterior șefa cabinetului fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament și profesoară la Colegiul de Ecologie. Din 2015 până în 2019 ea a fost consilieră în cabinetul președintelui fracțiunii PSRM. De asemenea, ea a figurat pe locul 43 în lista concurenților electorali în circumscripția națională la alegerile parlamentare din 2019.

Ala Ursu-Antoci a fost numită în funcția de membră a CA, alături de Larisa Manole și Ion Robu, în iulie 2020. Opoziția declara atunci că concursul a fost viciat de majoritatea parlamentară de atunci  PD-PSRM. Media Azi a scris anterior despre faptul că numirea noilor membri CA a fost precedată de acuzații în Legislativ. 

Demisia lui Dragoș Vicol a fost precedată de anunțul deputaților socialiști despre un proiect de lege prin care mandatele de drept ale președintelui CA și membrilor autorității care au fost numiți în funcție în perioada 20 ianuarie 2016 – 7 iunie 2019, perioada de guvernare sub ex-liderul democrat Vlad Plahotniuc, ar putea să înceteze înainte de termen, în cazul în care va fi aprobat documentul.