Eşti aici

​A fost prelungită perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru fotoliul de membru al Consiliului de Supraveghere al TRM

08 Iunie 2021
684 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a prelungit cu 15 zile perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru ocuparea a două funcții vacante de membru al Consiliu, după ce în competiția inițială s-a înscris o singură persoană.

Pe data de 31 mai a expirat perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de membru al CS TRM, în cadrul căruia urmează a fi selectate două persoane noi, reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale, altele decât municipiul Chișinău. 

Membrii CA au decis, în cadrul ședinței din 8 iunie, să prelungească termenul pentru depunerea dosarelor pentru că, până în prezent, la concurs s-a înregistrat o singură persoană – jurnalista Diana Josu-Braniște din Ialoveni.

În cadrul ședinței, membra CA Larisa Manole i-a îndemnat pe ziariștii din regiuni să se implice în concurs, iar TRM i s-a recomandat să mediatizeze mai activ competiția.
 
Pe data de 26 mai au expirat mandatele a doi membri ai CS TRM – Alexandru Vasilachi și Veaceslav Vlad.
 
Mandatul unui membru al CS TRM este de șase ani.  Consiliul de supraveghere este constituit din nouă membri, personalităţi publice cu calificări profesionale în domeniile jurnalismului, dreptului, relaţiilor cu publicul, relaţiilor internaţionale, culturii, cinematografiei, gestiunii financiare şi gestiunii întreprinderii comerciale, tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, activităţii academice, mass-mediei, ingineriei. În componenţa CS TRM sunt desemnaţi cel puţin trei reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, altele decât municipiul Chişinău.