Eşti aici

​Inițiativa prin care se interzice publicitatea jocurilor de noroc în mass-media, votată în lectură finală

25 Noiembrie 2021
869 de afişări
Proiectul de lege privind interzicerea publicității jocurilor de noroc în mass-media  a fost votat în lectura a doua, în cadrul ședinței plenare a Legislativului din 25 noiembrie. Pentru susținerea proiectului au votat 56 de deputați. Inițiativa aparține Partidului Acțiune și Solidaritate.

Potrivit documentului, se interzic sub orice formă, directă sau indirectă, acțiunile publicitare (promoționale) pentru promovarea și/sau stimularea tuturor tipurilor de jocuri de noroc (inclusiv loterii și pariuri la competiții/evenimente sportive, loterii momentane), inclusiv publicitatea la radio şi televiziune, în presa scrisă, în serviciile cinematografice și video, prin Internet, cu utilizarea reţelelor telefonice. Proiectul prevede și sancțiuni pentru cei care vor amplasa sau vor difuza publicitatea privind exploatarea jocurilor de noroc. 

Autorii argumentează că jocurile de noroc creează victime și dependență printre cele mai vulnerabile pături ale societății, inclusiv în rândul minorilor.
 
Urmează a fi modificate Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, Legea cu privire la publicitate, Codul serviciilor media audiovizuale și Codul Contravențional.

În cadrul dezbaterilor publice pe marginea proiectului, reprezentanții mai multor instituții media și case de vânzare a publicității au semnalat că vor fi afectați din punct de vedere financiar în cazul în care deputații vor aproba inițiativa privind interzicerea promovării și publicității tuturor tipurilor de jocuri de noroc.

Citiți și: Proiect de lege // Interzicerea publicității jocurilor de noroc în mass-media și pe Internet: cine ar pierde și cine ar avea de câștigat
 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.