Eşti aici

​Redactorul-șef al ziarului „SP” din Bălți, propus de Președinție la funcția de membru al CA

22 Noiembrie 2021
926 de afişări
Președinta țării, Maia Sandu, a propus candidatura jurnalistului Ruslan Mihalevschi de la publicația „SP” la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA). Demersul a fost expediat Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului, potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale. 

Ruslan Mihalevschi este redactor-șef al ziarului „SP” din Bălți, unde activează de circa 20 de ani. De asemenea, el colaborează cu organizațiile de media din Republica Moldova în calitate de expert în domeniu și a participat la elaborarea mai multor studii despre starea presei din țara noastră, inclusiv a celei din regiunea transnistreană. Începând cu anul 2016, colaborează cu proiectul internațional OPEN Media Hub (program de susținere a profesioniștilor din domeniul mass-media din țările din vecinătatea Uniunii Europene), fiind responsabil pentru domeniul social media în limba rusă.

Ruslan Mihalevschi este absolvent al Universității de Stat din Moldova, specialitatea Istorie. 

CA este constituit din șapte membri desemnați pentru un mandat de șase ani. Trei sunt propuși de către fracțiunile parlamentare, doi - de organizațiile societății civile, unul - de Președinție și unul - de Guvern. Săptămâna trecută, Guvernul a propus-o pe Liliana Vițu pentru funcția de membră a CA. 
 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Ruslan Mihalevschi. Sursa foto: Facebook