Eşti aici

SUA va oferi Republicii Moldova 8 milioane de dolari pentru mediatizarea cauzei proeuropene

09 Iunie 2014
1073 de afişări

SUA vor suplimenta cu 8 milioane de dolari fondurile oferite Republicii Moldova, banii urmând să fie folosiți în scop de mediatizare a cauzei proeuropene, a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele american Joe Biden, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, la Kiev.
 
În același timp, oficialul american a spus că autoritățile moldovene ar trebui să întreprindă acțiuni concrete de consolidare a instituțiilor publice și să combată corupția, potrivit unui comunicat remis de administraţia prezidenţială de la Chişinău.
 
Anterior şi senatorul american John McCain a declarat că Washingtonul va acorda fonduri Republicii Moldova pentru dezvoltarea presei independente. „SUA pot oferi expertiză şi tehnologii pentru ca Republica Moldova să meargă înainte. În acest an, Moldova urmează sa facă nu doar o alegere politică, dar una geopolitică. Noi vom ajuta Moldova să reziste presiunilor, propagandei şi riscurilor de securitate existente. SUA au toate posibilităţile de a contribui, în termeni restrânşi, la asigurarea securităţii informaţionale a Republicii Moldova, prin investiţii în dezvoltarea instituţiilor de media independente şi prin poziţie politică constantă din Washington”, a declarat John McCain acum câteva săptămâni, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele PLDM, Vlad Filat.
 
Sursa foto: http://media.realitatea.ro