Eşti aici

Platforma societății civile „Pentru Europa” a fost lansată astăzi la Chișinău

30 Iunie 2014
1231 de afişări
„Instituțiile mass-media, societatea civilă și autoritățile publice sunt chemate să se implice activ în promovarea integrării europene a Republicii Moldova și în informarea tuturor cetățenilor despre avantajele și provocările parcursului european”, se spune într-o declarație, semnată astăzi, 30 iunie, la Chișinău, de către cincizeci de organizații ale societății civile.

Pornind de la ideea că pregătirea țării pentru aderarea la Uniunea Europeană „reprezintă punctul de confluenţă al eforturilor tuturor forţelor politice, sociale, economice şi culturale, ale întregii societăţi din Republica Moldova”, reprezentanții organizațiilor semnatare cheamă societatea civilă să se consolideze în jurul unei idei naționale.
 
În scopul susținerii acestui obiectiv, semnatarii declarației au lansat Platforma societății civile „Pentru Europa”, deschisă pentru toți cei care împărtășesc valorile și idealurile europene.

Semnatarii declaraţiei menționează că vor susţine eforturile instituțiilor publice, ale organizațiilor neguvernamentale și altor actori din societate în atingerea obiectivului european, vor monitoriza implementarea de către autorități a angajamentelor asumate în baza Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.
 
„Considerăm prioritară accelerarea reformelor pentru consolidarea statului de drept, asigurarea supremației legii, combaterea corupţiei, promovarea pluralismului politic şi a alegerilor libere, respectarea drepturilor omului și a libertăţilor fundamentale, sporirea siguranţei persoanei şi familiei, edificarea unei societăți tolerante, asigurarea stabilităţii și dezvoltării economice durabile”, se spune în textul declarației.

Semnatarii declarației solicită Parlamentului Republicii Moldova ratificarea imediată a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și depunerea tuturor eforturilor pentru a obține statutul de țară candidat pentru aderare.

Comunicatul de presă poate fi accesat AICI

Sursa foto: http://www.gov.md