Eşti aici

Deputații au amânat examinarea declarației cu privire la neutralitatea și libertatea Internetului

23 Iulie 2014
1317 afişări
Proiectul de hotărâre privind neutralitatea și libertatea Internetului și dezvoltarea societății informaționale, care urma să fie examinat în ședința plenară a Parlamentului din18 iulie, a fost transferat pentru viitoarea sesiune legislativă.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Chiril Lucinschi, proiectul a fost amânat la solicitarea deputaților democrați, care au motivat că au nevoie de timp suplimentar pentru a-l examina, informează  omg.md.

Declarația privind neutralitatea și libertatea Internetului a fost votată acum o săptămână în cadrul Comisiei parlamentare pentru mass-media, urmând să fie examinată în plenul Parlamentului.

Prin declarație se recunoaște rolul esențial al Internetului în promovarea valorilor democratice; asigurarea unei guvernări transparente, eficiente și performante; dreptul fundamental al persoanei de acces la informație. Documentul reconfirmă că Internetul este un instrument important pentru educație și exercitarea practică a libertății de exprimare.

După revenirea din vacanță, deputații urmează să își exprime voința cu privire la menținerea caracterului deschis și neutru al Internetului, precum și la necesitatea ajustării legislației naționale la standardele Uniunii Europene.

Sursa foto: http://www.basarabia.md/