Eşti aici

Consolidarea libertății de opinie în Republica Moldova

Durata proiectului: 
Martie 2017 – noiembrie 2017; 15 martie-15 noiembrie 2018
Finanțator: 
Deutsche Welle Akademie și Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania
Statut: 
În derulare
Scop: 
Continuarea activităților de succes inițiate anterior pe segmentul educației media și promovarea gândirii critice în rândul consumatorilor media în Republica Moldova.
Activități: 
Elaborarea Manualului „Educație pentru Media”, treapta gimnazială. În anul 2017, la inițiativa CJI, a fost elaborat Curriculumul pentru disciplina opțională Educație pentru Media, treapta gimnazială. În anul 2018, în baza Curriculumului, care a fost aprobat de Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, este elaborat manualul „Educație pentru Media”, treapta gimnazială (clasele VII-VIII).
 
Hackathonul media Puterea a cincea urmărește scopul de a promova educația media și gândirea critică în rândul consumatorilor. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina evenimentului: http://hackathon4.media-azi.md/.
 
Întâlnire de evaluare cu participarea învățătoarelor, care în anul de studii 2017-2018 au beneficiat de instruiri pentru predarea în școală a cursului opțional „Educație pentru Media”
 
Promovarea cursului opțional Educație pentru Media, activitate menită să încurajeze cadrele didactice să-și aleagă cursul în calitate de disciplină opțională pentru anul de studii 2018-2019. În acest sens, vor fi promovate intens materialele video elaborate de CJI, în care profesorii vorbesc despre importanța educației media în școli.