Eşti aici

​Şapte angajaţi ai Radio Plai au demisionat în urma unui conflict cu administraţia postului

11 Martie 2014
4605 afişări

Un grup de şapte angajaţi ai postului Radio Plai a demisionat la finalul lunii trecute, în urma unui conflict cu administraţia postului. Angajații invocă drept motiv restanţele salariale, dar şi diferenţa de viziuni în privinţa funcţionării postului de radio.
 
Administraţia postului a avut o restanţă de două luni la plata salariilor, iar angajaţii au atenţionat că vor începe o grevă, a declarat pentru Media Azi fostul director de programe al Radio Plai, Vitalie Călugăreanu. ”A existat o restanţă la salariu de două luni, care ne-a determinat să-i transmitem, în 7 februarie, directorului general o scrisoare în care îl anunţam despre intenţia de a intra în grevă dacă problema nu va fi rezolvată în decurs de 15 zile. El a recepţionat-o şi a scris pe ea: ”Permit”. Ne-a fost achitat doar un salariu şi cu o zi înainte să expire cele 15 zile l-am invitat pe directorul general la o discuţie. Nu a venit. Ne-a spus că se duce să caute bani. Sigur că am fi trecut peste neplata celui de-al doilea salariu. Nu suntem de piatră şi înţelegem că pot să apară găuri financiare, dar noi am vrut să discutăm sau, mai bine zis, să fixăm nişte reguli clare ce ne-ar fi permis să creştem veniturile şi să avem o atmosferă lucrativă în redacţie. A urmat weekend-ul, iar luni, când animatorii de dimineaţă au venit la serviciu, la ora 6.45, oficiul era încuiat, iar lacătul de la uşă - schimbat. Cam dureros după ce ţi-ai pierdut nopţile lucrând şi ai devenit hipertonic ca să aduci postul ăsta de radio în fruntea clasamentului”, a declarat Vitalie Călugăreanu.
 
Acesta a precizat că restanţele salariale nu au fost unicul motiv pentru neînţelegeri, ci și faptul că echipa redacțională și administrația au abordări diferite în privința funcționării postului. ”Eu cred că problema e în modul total diferit în care noi, echipa care a plecat, şi managerul principal percepem noţiunea de radio, deontologie şi principii jurnalistice după care funcţionează lucrurile într-o redacţie. În ultima jumătate de an am avut o mulţime de-a discuţii pe tema aceasta cu el. Poate că eu nu am darul de a explica lucrurile, dar la ultima şedinţă de bilanţ au încercat şi colegii să scoată în evidenţă segmentul care nu funcţionează. Dar am impresia că nu am făcut decât să-l facem să ne urască”, a declarat Călugăreanu pentru Media Azi.
 
Potrivit acestuia, în urma conflictului au plecat şapte din nouă angajaţi, iar între timp au fost angajate alte persoane. ”Din vechea echipă a rămas un redactor şi omul de la publicitate (care, apropo, tot au semnat declaraţia de grevă). Am înţeles că sunt şi oameni noi care lucrează şi cărora vreau să le urez succes, să fie buni profesionişti, să gândească liber şi să aibă demnitate”, a conchis Călugăreanu.
 
Media Azi a încercat să discute şi cu directorul postului, Alexandru Covalenco, despre această situaţie. Iniţial, acesta a declarat că nu vrea să discute la telefon această problemă, propunând o întrevedere. Timp de aproximativ o săptămână, însă, directorul a amânat această întrevedere, declarând cel mai recent că este peste hotare și că va reveni la sfârșitul acestei săptămâni. Media Azi va încerca, în continuare, să obțină o reacție din partea administrației Radio Plai.