Eşti aici

​Ședința CCA, amânată din lipsă de cvorum. Cum comentează jurnaliștii de la TV8

20 Octombrie 2017
1465 de afişări
Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dragoș Vicol, a amânat ședința de vineri, 20 octombrie, din lipsă de cvorum. Pe agendă figurau mai multe chestiuni, care așteptau să fie examinate, între care și cererea de cesiune a licenței de emisie a postului de televiziune TV 8 de la Analitic Media Grup către Asociația Obștească Media Alternativa. 

Ședința de azi a CCA fusese planificată pentru orele 14.00. Întrucât s-au prezentat doar cinci membri - Dragoș Vicol, Iurie Colesnic, Mariana Onceanu-Hadârcă, Olga Guțuțui și Nicolae Damaschin - președintele instituției a anunțat o pauză de jumătate de oră, în speranța că se vor alătura și alți membri.

Nici după expirarea pauzei, însă, situația nu s-a schimbat. Dragoș Vicol a adus la cunoștința jurnaliștilor prezenți în sală că doi membri ai CCA, Cristina Duca și Artur Cozma, se află în deplasare, dar că nu cunoaște cauza absenței celorlalți doi membri - Dinu Ciocan și Olga Barbălată.

Pentru ca ședința să fie deliberativă, era necesară prezența a cel puțin șase membri ai CCA.

Membrul CCA, Nicolae Damaschin, susține că, în decursul celor șase ani ai mandatului său, nu își amintește să fi existat o situație similară la CCA.

La rândul lor, reprezentanții TV8, prezenți în sală, au declarat pentru Media Azi că "lipsa de cvorum ar avea legătură cu examinarea cererii de cesiune a licenței de emisie pentru TV 8".