Eşti aici

​A fost aprobat regulamentul pentru organizarea concursului de selectare a candidaților la funcția de membru al CA

09 Septembrie 2021
961 de afişări
Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a aprobat, în cadrul ședinței din 9 septembrie, Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților propuși de entitățile publice și organizațiile societății civile la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA).

Potrivit documentului, președintele Comisiei va solicita entităților publice să propună câte doi candidați pentru fiecare funcție vacantă de membru al CA și va anunța concursul pentru cei propuși de organizațiile societății civile. În urma competiției, vor fi nominalizate persoanele care vor fi propuse plenului Parlamentului pentru a fi numite în funcția de membru al consiliului.

Procesul de organizare și desfășurare a concursului include mai multe etape, inclusiv examinarea dosarelor candidaților și un interviu.

La final, Comisia va prezenta Legislativului un proiect de hotărâre prin care nominalizează candidații care au obținut la concurs cel mai mare punctaj.

Anterior, președinta comisiei de profil, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a declarat pentru Media Azi că la începutul sesiunii ordinare de toamnă, care demarează la 1 septembrie, comisia parlamentară pentru mass-media ar urma să aprobe un nou regulament de selectare a trei membri ai CA. Noii membri desemnați ar urma să ocupe fotoliile lui Dragoș Vicol, Ion Robu și Artur Cozma, mandatele cărora au expirat în luna aprilie și care asigură în prezent interimatul. 

Tot la începutul lunii septembrie, mai mulți deputați din cadrul Partidulului Acțiune și Solidaritate au înregistrat un proiect de lege prin intermediul căruia vor să ofere Parlamentului dreptul de a revoca din funcție membrii CA, în baza unui raport efectuat de comisie și în cazul „constatării executării necorespunzătoare sau neexecutarea obligațiilor, prerogativelor sau atribuțiilor sale”. 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante știri ale zilei, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.