Eşti aici

​Adoptarea legii publicității și reformarea Consiliului Audiovizualului. Ce altceva prevede acordul între PSRM și ACUM la capitolul mass-media

16 Septembrie 2019
1050 de afişări
Demonopolizarea pieței publicitare, inclusiv prin adoptarea Legii cu privire la publicitate, și reformarea autorității de reglementare a domeniului audiovizualului - acestea și alte prevederi se regăsesc în textul acordului semnat, pe 16 septembrie, de Partidul Socialiștilor și blocul ACUM. Textul „Înțelegerii politice” a apărut pe pagina oficială de Facebook a vicepreședintelui Parlamentului Ion Ceban, scrie TV8.MD.

Documentul se referă și la asigurarea condițiilor de piață echitabile pentru toți actorii media din Republica Moldova, inclusiv prin reformarea Consiliului Audiovizualului. De asemenea, se propune reformarea și depolitizarea IPNA Teleradio-Moldova.

 

La capitolul drepturile omului și societatea civilă, acordul prevede adoptarea în lectura a doua a proiectului de lege privind modificarea codului penal și contravențional în vederea combaterii faptelor motivate de ură după ajustarea proiectului conform bunelor practici internaționale.

De asemenea, textul acordului conține și necesitatea elaborării proiectului de lege privind securitatea cibernetică a rețelelor și a sistemelor informatice.

Politicienii au convenit și asupra aprobării legislației necesare pentru desecretizarea informației privind beneficiarii amnistiei capitalului. Menționăm că, în prezent, mass-media nu are acces la informațiile despre persoanele care au depus declarații conform legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală (cunoscută ca „legea amnistiei fiscale”).

Acordul este semnat de președintele Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și deputații Ion Ceban, Mihail Popșoi, Alexandru Slusari.