Eşti aici

​CCA a avertizat public CTC Mega și Jurnal TV

17 Februarie 2014
1746 de afişări

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a avertizat public posturile de televiziune CTC Mega și Jurnal TV pentru încălcarea normelor de plasare a publicității, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Sancțiunile au fost aplicate în urma examinării rapoartelor de monitorizare a serviciilor de programe ale posturilor de televiziune la capitolul respectării prevederilor legale de plasare a publicităţii.

CCA a constatat că în timpul serviciilor de programe la posturile de televiziune CTC Mega și Jurnal TV au fost admise abateri în ce priveşte plasarea de produse, publicitatea mascată și sponsorizarea. 

Avertizarea a fost emisă de CCA după ce, în şedinţa publică din 6 februarie 2014, CCA a monitorizat și avertizat public alte 12 posturi de televiziune pentru nerespectarea prevederilor legale de plasare a publicității. Tot atunci, reprezentanții posturilor de televiziune CTC Mega și Jurnal TV au cerut amânarea examinării monitorizării propriilor servicii de programe la capitolul respectării prevederilor legale de plasare a publicității.

În același timp, CCA a decis efectuarea unei monitorizări repetate a serviciilor de programe ale postiruilor de televiziune televiziune Moldova 1, Prime, Canal 3, 2Plus, N 4, Publika TV, TV 7, Pro TV Chişinău, CTC Mega, Jurnal TV, Bravo, Muz TV, TVC 21, Noroc TV, Busuioc TV, RU-TV Moldova, ALT TV şi Euro TV la capitolul respectării prevederilor legale de plasare a publicităţii. De asemenea, CCA va efectua şi o monitorizare generală  a serviciilor de programe ale posturilor de televiziune Ren TV Moldova, RTR Moldova, Acasă în Moldova şi A Film.