Eşti aici

​CS TRM recomandă crearea unei comisii de anchetă în privința Ecaterinei Stratan, după ce Moldova 1 a fost sancționată pentru că a încurcat ședințele Parlamentului în emisie directă

19 Octombrie 2021
808 afişări
Consiliul de Supraveghere al Teleradio-Moldova (CS) a recomandat companiei publice să instituie o comisie de anchetă pentru a stabili gradul de vinovăție a directoarei generale-adjuncte pe televiziune, Ecaterina Stratan, privind încălcarea de către TRM a regulilor de informare corectă atunci când s-au încurcat ședințele Parlamentului, în emisie direct.  Decizia a fost luată la începutul lunii octombrie, după ce membrii CS au ascultat raportul comisiei care a cercetat incidentul.

Examinarea subiectului a avut loc în ședință închisă, fiind invocată respectarea protecției datelor cu caracter personal. Procesul verbal al ședinței a fost făcut public luni, 18 octombrie.  Potrivit acestuia, membra CS Larisa Călugăru a menționat că răspunderea pentru greșeala comisă trebuie să o poarte conducerea companiei. Colegul ei, Alexandru Verșinin, a propus instituirea unei comisii de anchetă pentru a stabili gradul de vinovăție a directoarei generale-adjuncte responsabilă de televiziune, Ecaterina Stratan, privind încălcarea prevederilor legale de către TRM. Sugestia sa a fost susținută cu cinci voturi, iar trei membri s-au expus împotrivă. 

Membrii CS au menționat că administrația companiei ar trebui să întreprindă măsuri care să prevină astfel de erori în viitor, inclusiv prin comunicare internă în cadrul subdiviziunilor companiei, creșterea dotării tehnice a departamentelor și atenționarea salariaților pentru respectarea atribuțiilor prevăzute în fișele de post.

Consiliul Audiovizualului a avertizat public Moldova 1 pentru încălcarea regulilor de informare corectă, după ce postul de televiziune a difuzat și a comentat cu invitații din studio imaginile unei alte ședințe a Parlamentului decât cea vizată în subiect. Administrația Teleradio-Moldova susține că eroarea a fost comisă drept urmare a stresului și confuziei. 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Sursa foto: Agora.md